TOPSHOT - Iraqi Special Forces parade with Staff Lieutenant General Abdul Ghani Al-Asadi, commander of the Counter-Terrorism Service (CTS) in a recently recaptured district of southeast Mosul, on November 27, 2016.
Since the October 17 start of a broad offensive to retake Mosul, Iraqi forces have already recaptured several eastern neighbourhoods despite fierce jihadist resistance.
/ AFP / THOMAS COEX (Photo credit should read THOMAS COEX/AFP/Getty Images)
أكد وزير خارجية إقليم كردستان فلاح مصطفى بكير على أهمية اللجوء إلى الحوار بين أربيل وبغداد، لحل الأزمة المتصاعدة منذ استفتاء انفصال كردستان، مشددا على أنه لا توجد لدى كردستان نية للدخول في حرب مع الجيش العراقي.
وقال بكير في مقابلة مع «سي ان ان»: «لقد كنا واضحين جدا في توصيل رسالتنا بأننا نريد فقط أن يمارس شعب كردستان حقه، وأعربنا عن استعدادنا لحوار سلمي وجاد مع بغداد حول مستقبل العلاقات وحدود الإقليم. بغداد لم تكن مستعدة للحوار».